Създават ваксина срещу алкохол

2013-01-29 23:21:00
Създават ваксина срещу алкохол
Снимка: sxc.hu

Чилийски учени са се заели със задачата да създадат ваксина срещу алкохол, която ще се превърне в ефективно средство, борещо се с алкохолизма в страната, пише в. “Daily Mail”.

 

 

От години насам специалистите разработват специална субстанция, която щом попадне в организма, изпраща сигнали на черния дроб да не произвежда ензимите, които участват в процеса на разграждането на алкохола. Резултатът – почти мигновен махмурлук след приемането дори на минимални количества градусови напитки.

 

Засега ваксините са били тествани единствено върху мишки. Предвижда се обаче през ноември да започнат експериментите и с хора. Ако те бъдат успешни, вероятно още през следващата година ваксините ще бъдат използвани в здравните заведения. Предвижда се техният срок на действие да е между 6 и 12 месеца.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
scrooper
преди 11 години

Има по - добър лек в народната медицина. Пиеш отвара и ти призлява само при мисълта за алкохол. Малко е рисковано, но поне е ефективно :D За повече информация разпитайте някоя доказала се баба на село, зарежете ги тия ваксини :))


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия